Moja Obitelj

Ovdje na ovoj stranici nakon svega želim svima objaviti kako ovoj državi Hrvatskoj i svima onima koji mi to ne priznaju tko su moji pravi i jedini roditelji.

Draga moja Hrvatska državo, administracijo i svi vi ostali pametni koji o mom životu i mojoj familiji imate svoje viđenje i svoj zakon vama sada kažem ovo je moja jedina obitelj  a svi vi koji mi želite to osporiti znajte da ja to nikada neću prihvatiti….

Stjepan Topolnjak

Stjepan Topolnjak

Stjepan Topolnjak – Moj jedini i pravi otac. Rođen 1933 godine u Lijevom Sredičkom. Lijevo Sredičko nalazi se pored kupe iza Jamničke Kiselice za one koji to ne znaju. Moj otac rođen je baš tu i od tuda je krenuo u život i u svijet a 2005 godine kada je umro tu se i vratio zauvijek.

Veliki dio svog života proveo je kao djelatnik Jamničke Kiselice a nakon toga završio u Zagrebu gdje je do svoje mirovine radio u firmi Chromos. Da bila je to jedna velika i možda i ogromna firma koje danas više nema kao i mnogih drugih iz tih vremena a “zna se” tko je kriv za to i tko je uništio sve što se uništiti moglo. Nakon što je otišao u mirovinu živio je još godinama u Botincu malenom naselju na rubu Novog Zagreba gdje sam svojevremeno i ja živio. Nakon kratke bolesti a nikada skoro i bolestan nije bio 2005 je umro i sahranjen u Lijevom Sredičkom i tako završio svoj životni put upravo tamo gdje ga je i započeo.

 

 

 

Ana Topolnjak

Ana Topolnjak – Moja jedina i prava mama. Rođena je 1938 godine u Pokupskom u malom mjestu Opatija. Veliki dio svog života provela je radeći na poljima i kao radnica koja se borila u to teško vrijeme da zaradi neki dinar tek toliko da preživi jer u to vrijeme se teško živjelo kao i danas. Nakon mnogo godina dolazi u Zagreb.

Negdje između 1963 i 1064 bila se udala i živjela tek par mjeseci sa Kos Tomom koji je i meni upisan kao otac a odmah nakon toga pronašla je sreču s mojim pravim ocem Stjepanom Topolnjakom te od 1965 godine do njegove smrti žive zajedno i sretno. Danas kad oca više nema mama je sama sa sestrom i dalje živi u Botincu no njezino zdravstveno stanje je dosta loše i nakon očeve smrti nekako se promjenila i jednosavno povukla u svoj svijet. Nekako se sve promjenilo i ništa više nije isto od kada oca nema…

PREMINULA 01.07.2012

 

 

Marijana Topolnjak

Marijana Topolnjak

Marijana Topolnjak – Moja sestra. Rođena je 1978 godine. Ja sam tada već bio ajmo reći onako fakin i faca a onda jednog dana dolazi moja sestrica. Nekako u prvo vrijeme nisam ju baš prihvatio onako kako to biva između djece u tim godinama. No nešto kasnije ona je postala moja draga sestrica što je i danas i što će biti zauvijek.

Danas živi u Botincu s mamom i svojim suprugom u našoj staroj kući gdje sam i ja rođen a ovih dana očekuje i bebu. Kao da je bilo jučer kad je bila beba i dijete a eto kako život leti već sada postaje majka.

Bože kako sam život leti i kada ju gledam ovdje na slici u mislima mi je kao dijete koje je još prije par dana bila, baš dijete koje se igra svojim veselim medekom a eto danas je već odrasla i ima svoj život i pred novim iskušenjem i rođenjem svog djeteta.

Sada kad sagledam vrijeme od kad je rođena moja sestra do danas kad više nemamo oca sve mi sada to nekako izgleda kao da je samo bio san i sve je prošlo tako brzo i tek sada kao da sam shvatio koliko je zapravo život kratak i koliko sve brzo prolazi.  A život je jedan i jedini i nikada nema više ponovno, živi se samo jednom i samo jednom imaš priliku biti tu i nikada poslije….